Ben je op zoek naar de zin van het leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek?
Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou.

ALPHA-CURSUS

Veel mensen lopen rond met vragen. In Nederland hebben ruim 210.000 mensen, op zoek naar antwoorden, één van de 900 Alpha-cursussen gevolgd.

                                            

Wat is de Alpha-cursus? Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Dat is de Alpha-cursus. Op de Alpha-cursus ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor.
Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke, eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen? Op de cursus worden vijftien verschillende onderwerpen besproken, We noemen er een aantal om je even een idee te geven. * Is er meer? * Wie is Jezus? * Bidden: waarom en hoe? * Hoe relevant is de bijbel? * Hoe zit het met de kerk? * Hoe leidt God ons?

                                                                                         

Wat kun je verwachten? De meeste Alpha-cursussen duren ongeveer tien weken: één ochtend, middag of avond per week en een zaterdag of een weekend.
Bijna alle Alpha-cursussen starten met een gezellige en – natuurlijk – lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding.
Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor jou is.

Wat kost de cursus? De Alpha-cursus is gratis. Voor de maaltijd / weekend wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd.
                                            
Belangstelling? Vul het contactformulier in. U bent van harte welkom!