Met enige regelmaat biedt onze gemeente kennismakingscursussen met het christelijk geloof aan, vaak in samenwerking met andere kerken in Delft.

Alpha-cursus

De bekende Alpha-cursus wil deelnemers laten ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt, Gedurende 10 weken zijn er wekelijkse cursusavonden (en 1 Alpha-Weekend) die starten met een maaltijd, vervolgens een inleiding over het onderwerp voor die avond, en dan een goed gesprek in kleine kring. Vragen die de cursus stelt zijn: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Hoe kun je zeker zijn van je geloof? Hoe lees je de Bijbel? Wat is bidden? Wat is de Heilige Geest? Hoe is God betrokken op je leven? De “geheime ingrediënten” van de Alpha-cursus zijn gezelligheid en openhartigheid: geen enkele vraag is taboe. Lees meer over de Alpha-cursus en kijk of het iets voor jou is.
AlphaAlpha

Oriëntatiecursus Christelijk Geloof

De Oriëntatiecursus Christelijk Geloof biedt deelnemers in korte tijd een boeiend overzicht van de belangrijkste thema’s van het christendom als godsdienst. De cursus heeft een informerend en objectief karakter. Een cursusavond bestaat uit een inleiding, uitleg, gesprek en vragen. Onderwerpen voor 4 of 5 avonden zijn: De christelijke boodschap, de Bijbel, Jezus Christus en Leven als christen.

OCCGheader