Ontmoetingsavonden

Wanneer?
Eenmaal per maand

Waar?
‘het Boek’, Sandinoweg 151, Delft

Hoe laat?
Van 18.30 tot 21.30 uur

Wat?
Maaltijd (18.30 – 19.30 uur) met aansluitend een programma

Voor wie?
Voor gasten en voor gemeenteleden. Voor iedereen die op ontspannen wijze de ander wil ontmoeten rondom een thema of activiteit.
Een plek waar aanvulling en verdieping is te vinden op de ontmoeting met God en met elkaar op zondag, of andersom: waar gasten kunnen proeven van de ontmoeting die er ook op zondag is. Van hieruit zoeken we – voor wie wil – naar mogelijkheden voor verdieping in kleinere verbanden.

Programma?
Het programma laten we deels laten afhangen van de vragen en interesses van de aanwezigen. Het programma zal zich dan ook gaandeweg het jaar vormen, en we nodigen de aanwezigen van harte uit om zelf ook vorm te geven aan dit programma.

Data en onderwerpen seizoen 2018-2019
De data voor seizoen 2018 – 2019 zijn bekend. Het programma voor de eerste van deze avonden volgt binnenkort. Onderstaand een indruk van het programma van vorig jaar.

dinsdag 23 oktober 2018

dinsdag 20 november 2018

dinsdag 18 december 2018

dinsdag 15 januari 2019

dinsdag 12 februari 2019

dinsdag 12 maart 2019

dinsdag 9 april 2019

dinsdag 7 mei 2019

dinsdag 4 juni 2019

dinsdag 2 juli 2019

Indruk programma afgelopen jaar

Datum Onderwerp
24-okt Kaarten op tafel: we hebben met elkaar verhalen gedeeld om elkaar beter te leren kennen.
21-nov Hollandse avond: Supergezellige avond met Hollandse stamppotten en het spel ‘Ik houd van Holland’
19-dec Filmavond: we keken met elkaar naar een film over hoe Jezus terug kan komen in deze tijd en wat dat dan met jou en mij kan doen. Situaties die je van tevoren misschien niet zou verwachten.
16-jan Interculturele avond: een avond over Syrië. We begonnen met een sfeervolle maaltijd met Syrische gerechten. Daarna speelden we een Syrisch spel en kwamen zo meer te weten over Syrië en over elkaar
13-feb Muziek: Wat doet met muziek met jou? Door welke muziek gaat jouw hart spreken? Op deze avond hebben we naar elkaars muziek geluisterd en de verhalen daarbij. We hebben ons door elkaar laten inspirereren. Van Bach tot de Dire Straits, van Paul van Vliet tot Jan Pieterszoon Sweelinck en van Blof tot Opwekking. Het was een inspirerende avond.
13-mrt Een gespreksavond over ‘Wat houdt jou bezig?’ aan de hand van een aantal vragen en de ‘plaatjes-placemat’.
10-apr Tijdens deze avond zijn we in groepen uiteen gegaan om samen na te denken en te praten over de bijbel of thema’s die in de Bijbel voorkomen. Eén groep las in gedeelten een groot deel van het Marcus-evangelie en liet dit verhaal op zich inwerken, zonder er over te praten met elkaar. Een andere groep las met elkaar een bijbelverhaal uit een stripboek en sprak hierover met elkaar. Een derde groep dacht na over ‘lijden en nieuw leven’, naar aanleiding van Pasen, aan de hand van een spiegelverhaal van Toon Tellengen.
8-mei Deze keer heeft een aantal mensen na de maaltijd met elkaar een lekkere zomeravondwandeling gemaakt. Gewoon lekker lopen en ondertussen elkaar beter leren kennen. De maaltijd was een ‘American party’.
5-jun Ontmoetingsavond 9
3-jul Afsluiting seizoen

Opgeven?
Voor de inkopen rond de maaltijd is het handig om te weten of je komt. Meld je aan via ontmoetingsavonden@cgkdelft.nl (s.v.p. uiterlijk 1 dag van tevoren doorgeven). Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Als het niet lukt om de maaltijd bij te wonen, dan ben je ook alleen welkom om de avond zelf (vanaf circa 19.45 uur).